De tandprotheticus, specialist voor uw gebitsprothese

Prothetische voorzieningen
Wij zijn specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Dit is dus de volledige prothese die wordt aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van b.v. een tandarts voor nodig is. Beproefde technieken en moderne materialen zorgen voor een mooi en esthetisch resultaat.

Comfortabele aanpassingen
U kunt uw nieuwe kunstgebit eventueel laten voorzien van versterkingen tegen breken of scheuren, een zachte laag in het onder kunstgebit voor meer draagcomfort of een transparante gehemelteplaat in het boven kunstgebit.

Uw eigen natuurlijke uitstraling!
Indien u nog de beschikking heeft over een foto met uw natuurlijke tanden, dan kunt u deze meenemen zodat we uw natuurlijke uitstraling weer kunnen herstellen.

Verwijzing tandarts
Op verwijzing / samenwerking met een tandarts of implantoloog vervaardigen wij geheel zelfstandig ook partiële / frameprotheses en overkappingprotheses op wortels of implantaten.

Hoe lang duurt het voordat ik een nieuwe gebitsprothese heb?
Vanaf het eerste bezoek tot plaatsen werken wij zelfstandig aan uw gebitsprothese. Hierbij bespreken wij met u, uw persoonlijke wensen. In totaal bestaat de behandeling uit minimaal vijf afspraken. De afspraken plannen we samen met u op de voor u meest gunstige tijdstippen. Indien er spoed vereist is kunt u dit aangeven.

 • 1e afspraak: Afdruk
  Tijdens het eerste bezoek wordt een medische anamnese afgenomen (dan kijken we hoe het met uw (mond)gezondheid is en ook de prothetische status wordt beoordeeld) tevens worden de 1e afdrukken gemaakt.
 • 2e afspraak: Definitieve afdruk 
  Er worden individuele afdruklepels gemaakt waarmee we de precieze vorm van uw onder en bovenkaak vast kunnen leggen.
 • 3e afspraak: Beet bepalen
  Vervolgens wordt de relatie van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak vastgelegd zodat — als u straks dicht bijt — de kiezen ook op de juiste manier op elkaar komen. Ook wordt dan overleg gevoerd over de kleur en vormgeving van de tanden
 • 4e  afspraak: Passen in was
  U krijgt de gebitsprothese ter beoordeling te zien. Deze is in was zodat er nog veranderingen mogelijk zijn. Maak van deze mogelijkheid gebruik, nu kunnen er nog gemakkelijk veranderingen worden aangebracht.
 • 5e  afspraak:  Plaatsen nieuwe prothese.
  De gebitsprothese wordt na uw goedkeuring verder afgewerkt en vervolgens geplaatst.

NB

 • Bij implantaat gedragen protheses is de procedure iets anders. Dit zal echter met u besproken worden wanneer er implantaten zullen worden geplaatst of als deze al aanwezig zijn.
 • De kosten van een gebitsprothese zal veelal door ons rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Wij kunnen u hierover nader informeren.
 • Neem a.u.b. contact op met ons als:
  – er pijnklachten zijn
  – uw kunstgebit los zit
  – uw gezicht veranderd is
  – uw gebitsprothese regelmatig breekt

Herkent u een van deze bovenstaande problemen, maak dan een afspraak met onze praktijk. Tenslotte gaat alles prettiger met een optimaal functionerend kunstgebit.

Nazorg en garantie zijn voor ons een vanzelfsprekende zaak. Wij geven sowieso op geleverd werk één jaar garantie en eventuele problemen achteraf (bijv. pijnplekken) lossen wij kosteloos voor u op.

Reparaties “Klaar terwijl u wacht”
Reparaties en aanpassingen (rebasing) van een volledig kunstgebit (boven én onder) zijn bij ons in bekwame handen. Dit zijn handelingen die vergoed worden door het basispakket van uw verzekeraar.

Adres

Tooropstraat 172
6521 NX Nijmegen
(Bus: Stadsbus 8)

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag  –  08.00 – 17.00
Vrijdag  –  08.00 – 12.00

Telefoon

024-6844258